Henkilönostimet varmistavat Golden Shine -laadun myös korkeuksissa

Golden Shine Oy tuottaa ammattimaisia puhdistuspalveluita monenlaisiin kohteisiin ja ympäristöihin Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella, tapauskohtaisesti muuallakin. Yrityksen erikoisosaamista ovat ikkunanpesut sekä erikoissiivoukset. – Kiteytetysti voisi sanoa, että teemme käytännössä sellaiset työt, mitä muut eivät pysty tai suostu tekemään, Golden Shine Oy:n toimitusjohtaja Ville Hellgren avaa.

Golden Shinella on 15 työntekijää, joskin kevät- ja kesäkauden kiirehuippuina yrityksessä työskentelee peräti 25 ihmistä. Työ on vaativaa ja edellyttää huolellisuutta ja käytännön kokemusta. Yksi Golden Shinen näkyvimmistä ja myös vaativimmista palveluista on nostimella suoritettavat ikkunanpesut, joita tehdään pääosin huhti-syyskuussa.

– Ikkunanpesut korkeissa paikoissa vaativat yleensä henkilönostimen. Teemme tällaisia ikkunanpesuja enimmäkseen asuin- ja liikekiinteistöissä, mutta paljon myös julkisissa rakennuksissa ja teollisuusrakennuksissa. Erikoisemmista ympäristöistä mainittakoon vesitornien huiput. Vilkkaissa kaupungin keskustoissa työt tehdään monesti yötyönä, Hellgren kertoo.

Kaluston hallinta ja sääolosuhteiden huomiointi avainasemassa

Nostimella suoritettavassa ikkunanpesussa vaaditaan taitoa hallita nostokalustoa. Kalusto tulee osata sijoittaa oikeaan kohtaan ja se ei saa aiheuttaa vahinkoa tai vaaratilanteita ympäristölle. Pesuissa käytetään saksilava- ja puominostinta sekä kuukulkijoita ja nostolava-autoja. On erityisen tärkeää, että tekijät ovat asianmukaisesti perehdytetty kyseiseen kalustoon. 

– Kohteet ovat keskenään niin erilaisia, että vuoden mittaan tulee käytettyä useita eri henkilönostimia. Lisäksi keliolosuhteet vaihtelevat paljonkin – välillä hikoillaan +30-asteen hellelukemissa ja toisinaan taas paiskitaan töitä sankassa räntäsateessa, Hellgren selventää.

Operoitaessa koneiden kanssa työturvallisuus korostuu. Työntekijöiden kohdalla tämä tarkoittaa suojavarusteita, huolellista työotetta ja kaluston tarkistusta.

–  Työ vaatii tekijältä tarkkuutta, ongelmanratkaisukykyä ja hiukan hurjapäisyyttä. Päivät pitävät sisällään paljon muuttuvia tilanteita, kun kalustoa siirretään ja pitää ottaa myös tilojen käyttäjät huomioon. Työmaa tulee rajata ja alueen läheisyydessä tulee olla asianmukaiset opasteet. Kaikilta edellytetään tietysti myös työturvallisuuskorttia. Meillä on myös paljon talon sisäistä perehdytystä. Kukaan ei pääse henkilönostimeen ennen kattavaa koulutusta korkealla työskentelyyn. Esimies allekirjoittaa työluvan vasta, kun perehdytykset on asianmukaisesti suoritettu, Hellgren korostaa.

Ammattilainen säästää vaivan asukkaalta

Haastavissa kohteissa ja korkeuksissa tehtävät ikkunapesut kannattaa ulkoistaa ammattilaisille, sillä näin voidaan varmistaa paitsi työn laatu myös turvallisuus. Kaikki työssä vaadittavat palvelut järjestelyineen voi saada samalta toimijalta – Golden Shine huolehtii katuluvat, liikennejärjestelyt ja sopivimman nostokaluston. Kun ikkunalasit pestään säännöllisesti, pysyvät ne myös paremmin kunnossa. Ammattitaitoinen ikkunanpesijä voi samalla tarkastaa mahdollisia vaurioita julkisivussa, minne ei ilman henkilönostinta päästä katsomaan.

– Parvekkeiden lasit ja lasikaiteet ovat joskus todella hankalia pestäviä asukkaille. Yleisiä virheitä mitä asukkaat tekevät ovat, että pesussa käytetään liikaa pesuainetta, jolloin ikkunalasit jäävät harmaiksi sekä se, että ikkunakuivaimien kumeja ei uusita, jolloin pesujälki jää huonoksi. Vaarana on myös, että kun asukas itse pesee laseja parvekkeella, voivat pesuvälineet tippua alas ja aiheuttaa vaaratilanteita parvekkeen alla kulkeville. Sijoittamalla laadukkaaseen ikkunapesupalveluun sijoitetaan samalla myös asumisviihtyvyyteen ja turvallisuuteen, Hellgren vakuuttaa.

”Hyvin hoidettu kiinteistö säilyttää arvoaan ja lisää asumisviihtyvyyttä”

Golden Shine tarjoaa yhteistyökumppaneilleen selkeän palvelukattauksen avaimet käteen -periaatteella. Jokainen kohde on erilainen, joten työsuunnitelma ja kustannusarvio tullaan tekemään paikan päälle – veloituksetta. Varsinainen työ kulkee suoraviivaisesti: Sovitaan toteutusaikataulu, minkä jälkeen Golden Shine huolehtii työn tiedottamisesta ja tarvittavista kulkuoikeuksista. Golden Shine tekee nostosuunnitelman ja hakee tarvittavat katutyöluvat kaupungilta.

– Mainoslauseemme ja myös asiakaslupauksemme on ”loistavaa puhtautta” – ja sen me todella haluamme kaikille asiakkaillemme tarjota. Pesemme ikkunat ja pellit, ja siivoamme omat jälkemme työn valmistuttua. Asiakastyytyväisyys on meille ensiarvoisen tärkeää, Hellgren kertoo.

Hellgren alleviivaa, että hyvin hoidettu kiinteistö säilyttää arvoaan ja lisää asumisviihtyvyyttä. Puhtauteen ja kunnossapitoon kannattaa todella panostaa.

– Ikkunanpesut kannattaa varata jo hyvissä ajoin ennen kevättä. Näin voidaan varmistaa, että haluttu toteutusaikataulu varmasti myös onnistuu.  Tämä vähentää isännöitsijän työtaakkaa, kun kaikki tarvittava saadaan sovittua valmiiksi ennen kokouskiireitä. Saman alueen taloyhtiöiden kannattaa tehdä palvelusopimukset yhteistuumin – se sujuvoittaa prosessia ja tuo lisäksi selvää kustannussäästöä, Hellgren neuvoo.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot