Etusivu » Yritys » Vastuullisuus

Vastuullisuus

Vastuullisempaa siivousta

Vastuullisuus on keskeinen osa Golden Shinen liiketoimintastrategiaa. Otamme toiminnassamme huomioon sekä sosiaalisen, taloudellisen, ympäristön että ilmaston vastuun. Keskeisiä vastuullisuuden teemoja Golden Shinella ovat muun muassa työntekijöiden hyvinvointi ja tasa-arvo, koulutusten mahdollistaminen, sisäiset kannustinpalkkiot työntekijöille sekä veden, energian ja päästöjen vähentäminen. Suosimme kotimaista tuotantoa sekä teemme selvitystä käyttämiemme tuotteiden ympäristövaikutuksista.

Vastuullisen liiketoiminnan perusta luodaan päivittäisessä toiminnassa ja pyrimme jatkuvasti tekemään vastuullisempia ratkaisuja sekä haastamaan samalla koko toimialaamme kehittymään.

Työntekijöiden hyvinvointi ja tasa-arvo

Meille on erityisen tärkeää edistää työntekijöidemme hyvinvointia ja tasa-arvoa. Haluamme pitää huolta työntekijöistämme ja luoda viihtyisän ja houkuttelevan työyhteisön, jossa kaikilla on mahdollisuus menestyä.

Golden Shinella työskentelee ihmisiä parhaimmillaan jopa kymmenestä eri kansallisuudesta. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen kohdataan tasa-arvoisesti, ja että voimme tarjota ulkomailta töihin tulleille mahdollisuutta päästä osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Meille on myös tärkeää, että jokainen työntekijä saa tulla kuulluksi ja kannustamme työnantajina avoimeen keskustelu- ja palautekulttuuriin.

Olemme myös perustaneet työntekijöillemme virkistystoimintaa järjestävän hupitoimikunnan, jonka tehtävänä on keskittyä työntekijöidemme hyvinvoinnin edistämiseen. Hupitoimikunta järjestää esimerkiksi erilaisia virkistystapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tuovat positiivista energiaa työyhteisöömme.

Sisäiset kannustinpalkkiot työntekijöille

Julkaisimme vuonna 2023 uuden tulospalkkiojärjestelmän, jonka ansiosta jokainen voi vaikuttaa päivittäisellä hyvällä asenteella ja huolellisella tekemisellä tulospalkkionsa määrään. Ja mikä hienointa, sisäiset kannustinpalkkiomme eivät rajoitu vain suorituksiin, vaan kehitämme parhaillaan järjestelmää, joka palkitsee myös ympäristöteoista tai ideoista, jotka vievät yritystämme ekologisempaan suuntaan.

Koulutukset

Tarjoamme harjoittelupaikkoja ja oppisopimusmahdollisuuksia nuorille, mahdollistaen heille myös heidän ensimmäiset kesätyökokemuksensa. Maksamme työstä kilpailukykyisen korvauksen ja noudatamme alan säädöksiä ja lakeja tarkasti.

Perehdytämme työntekijämme huolellisesti oikeanlaiseen työturvallisuuteen. Tässä ovat oleellista oikeanlaiset työvaatteet, jalkineet ja suojaimet sekä työympäristöjen riskien tunnistaminen. Koulutamme työntekijämme hyvään ergonomiaan, ja oikeilla työvälineiden käytöllä voidaankin ehkäistä mm. tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Haluamme varmistaa, että jokainen työntekijämme voi työskennellä turvallisesti ja hyvinvoivana.

Työntekijät perehdytetään myös oikeanlaiseen asiakaspalveluun ja yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen, jotta jokainen asiakkaamme tulee kohdatuksi omana yksilönään.

Ympäristöystävällistä siivousta

Olemme aktiivisesti etsineet ratkaisuja mahdollistaa siivous, joka on mahdollisimman ympäristöystävällistä. Näitä ratkaisuja ovat mm. veden ja energian kulutuksen vähentäminen eri tavoin, tavarantoimittajien ympäristöselvitysten tekeminen, kierrätykseen panostaminen, polttoaineen kulutuksen vähentäminen sekä ympäristöystävällisten tuotteiden käyttö. Korjaamme ja huollamme myös itse laitteitamme siltä osin, kuin se on mahdollista. Korjauskelvottomat laitteet pyritään hyödyntämään varaosiksi ja vasta viimekädessä hävittämään SER-jätteenä.

Pyykkihuollossa olemme tehneet muutoksia, jotka vähentävät veden ja energian kulutusta. Käytämme entistäkin ympäristöystävällisempiä pesuaineita ja panostamme tekstiilien pitkäaikaiseen kestävyyteen.

Siivousliinojen käytössä olemme siirtyneet kostutusmenetelmään, mikä tarkoittaa oikean kosteuden käyttöä kullekin pinnalle. Tämä ei ainoastaan säästä vettä, vaan myös vähentää kemikaalien tarvetta ja parantaa siivouksen tehokkuutta.

Toimistollamme on kaikki yleisimmät kierrätyskeräyslaatikot käytössä ja kannustamme työntekijöitämme aktiivisesti osallistumaan kierrätykseen.

Suosimme kotimaista tuotantoa

Suosimme kotimaista tuotantoa monissa tuotteissamme, kuten pehmopaperissa, puhdistusaineissa ja siivousvälineissä. Päivittäin käyttämistämme puhdistusaineista ylivoimaisesti suurin osa on kotimaista tuotantoa. Siivousvälineistä käyttämämme Sappax- ja Swep-tuotemerkit tehdään myös Suomessa. Pehmopaperimme ja jätesäkkimme ovat kaikki tuotettu Euroopassa ja suuri osa niistä Suomessa. Suurin tavarantoimittajamme myös edellyttää ISO 14001-sertifikaatin mukaisia ympäristötoimia sekä selvityksiä työntekijöiden työoloista.

Tavarantoimittajien ympäristö-selvitykset

Olemme yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa tehneet selvitystä käyttämiemme tuotteiden ympäristövaikutuksista, kuten hiilijalanjäljestä ja tuotantomaiden ympäristökäytännöistä. Tämä auttaa meitä tekemään entistä tietoisempia valintoja ja valitsemaan ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

GPS-pohjainen ajoseuranta

Työmme vaatii autolla ajoa moniin eri kohteisiin päivän aikana. Olemmekin ottaneet käyttöön GPS-pohjaisen ajoseurannan, jonka avulla voimme optimoida reittejämme, mikä vähentää päästöjä sekä polttoaineen kulutusta. Ympäristövaikutusten lisäksi ajoseuranta säästää myös resursseja ja tehostaa toimintaamme.