Etusivu » Palvelut » Siivous » Loppusiivous
Porrassiivous Ylläpitosiivous Muuttosiivous Loppusiivous
Rakennussiivous Työmaatilojen siivous Peruspesu ja vahaus

Loppusiivous

Viime silaus ennen käyttöönottoa

Loppusiivous on rakennussiivouksen herkin vaihe. Käyttöönotto- eli loppusiivous on suunniteltava erityisen hyvin, jotta siivouksen eri vaiheet ajoittuvat optimaalisesti rakennustöiden etenemisen kanssa. Hyvä ennakkosuunnittelu ratkaisee loppusiivouksessa kaiken: Mitä laajamittaisemmin ja systemaattisemmin loppusiivous hoidetaan, sitä helpompi ja kustannustehokkaampi on aloittaa käyttöönoton jälkeinen ylläpitosiivous.

Golden Shine toteuttaa P1-puhtausluokan mukaisen loppusiivouksen, jossa huolehditaan, että kaikki pinnat ovat pölyttömät jo ennen ilmanvaihdon testausta. Myös alakaton yläpuoliset rakenteet, kuten ilmanvaihtokanavien ulkopinnat, puhdistetaan huolella. Tällä varmistetaan, etteivät P1-luokalle määritellyt pölyn maksimiarvot ylity, eikä sisäilmaongelmia pääse syntymään.

Kaikesta huolimatta todellisuudessa käyttöönottosiivoukselle jäänyt aika jää turhan usein tarkoitettua vähäisemmäksi. Tämä vaatii siivousyritykseltä joustavuutta ja resurssien hallintaa. Se erottaa Golden Shinen kilpailijoista, sillä meillä aktiivisella tilanteen seurannalla ja resurssien hallinnalla tiukatkin aikataulut käännetään voitoksi. Golden Shinen kanssa yhteydenpito työmaan- ja siivoustyönjohdon kanssa toimii erinomaisesti, ja haluamme aina palvella parhaamme mukaan.

Skanskan kokemuksia Golden Shinesta

“Työn jälki oli sitä, mitä oli pyydettykin. Huomautettavaa ei ollut”

– Sari Saarinen, Skanska

Golden Shinen loppusiivouksissa ajankohta, työnjako ja siivouksessa käytettävät aineet suunnitellaan ja valitaan huolella, jotta vältytään turhalta ja moninkertaiselta työtä. Palveluumme kuuluu huolehtia, että työmaalla on tarvittavat puhtaat siivousliinat, asianmukaiset työpukit ja – tikkaat, asianmukainen työmaavalaistus, oikeat pesuaineet ja siivousvälineet. Teemme myös lattioille käyttöönottosiivousohjeiden mukaiset suojakäsittelyt, kuten lattian vahaukset, lattian kiillotukset, kivi- ja betonilattian suojaukset, mosaiikkibetonin kyllästyksen.

Loppusiivouksen sisältö:

  • P1-puhtausluokan mukainen siivous
  • Ikkunoiden pesu
  • Pölyttömäksi siivoaminen ennen IV-mittauksia (Myös alakaton yläpuolisten rakenteiden siivous)
  • Käyttöönottosiivous
  • Viimeistelysiivous

Loppusiivous aloitetaan ennen ilmanvaihtolaitteiden toimintakokeita. Tarkoitus on estää pölyn kulkeutuminen ilmanvaihtokanaviin laitteiston testauksessa. Tässä käyttöönottosiivouksen ensimmäisessä vaiheessa poistetaan kaikilta pinnoilta niille asetetut suojaukset sekä pyyhitään pois irtolika. Myös rakennus-, pakkaus ja muu jäte viedään testattavasta tilasta pois.

Loppusiivouksen toisessa vaiheessa käydään pinnat uudelleen läpi. Toinen vaihe alkaa, kun toimintakokeet on saatettu loppuun ja pöly sekä irtolika ovat laskeutuneet pinnoille. Rakennuksen pinnat pyyhitään, lattiapinnoille tehdään käyttöönottopuhdistus sekä -suojaus, materiaalin valmistajan ohjeiden mukaan. Tarrat, liimatahrat ja maalitahrat poistetaan oikeilla menetelmillä vahingoittamatta alkuperäistä materiaalia.

Viimeistelykierros tehdään hieman ennen tilan luovutusta, jolloin saadaan laskeutunut hieno rakennuspöly pois pinnoilta.

”Vielä ei ole sellaista sotkua tullut vastaan, jota me emme olisi onnistuneet siivoamaan.”

Katso Golden Shinen yritysvideo.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot